Arkkitehtiyhteistyössä toteutettuun Hämeenlinnan pääkirjaston remontin suunnitteluun kuului rakennuksen sisäpintojen väritys- ja pintamateriaalisuunnittelu sekä irtokalustuksen suunnittelu. Sisään astuttaessa katse kiinnittyy alhaalla kirjastosalissa oranssina hehkuvaan tapahtumien keskipisteeseen.

Kohdekuva

Irtokalustuksella voidaan ohjata kirjaston käyttäjiä. Esimerkiksi lukurauhaa tarjoavat sermilliset kalusteet kertovat asiakkaille, että hiljainen oleskelu on tässä paikassa toivottavaa. Rullattavat kalusteet on kevyt siirtää tai kääntää katse kohti ikkunoista avautuvaa kulttuurimaisemaa.

Kohdekuva

Kirjaston osastoilla on omat väriteemansa, jotka toimivat opasteena tiloissa. Värin vaihtuminen lattiapinnoissa ja irtokalustuksessa kertoo osaston vaihtumisesta toiseen. Värit ovat kirkkaita, luonnollisia ja selkeästi erottuvia, luoden ehjän kokonaisuuden ja näyttävän värimaailman.

Kohdekuva

Kirjastossa on myös lehtienlukusalina ja vaihtuvien näyttelyiden galleriatilana toimiva tila, josta aukeaa lasiseinän ja ikkunoiden kautta näkymä linnalle. Vihersisustuksella somistettu tila on kuin osa maisemaa. Ryhmäpöytien ääressä voi viihtyä lehtiä lukien tai yhdessä opiskellen.

Kohdekuva

Kirjahyllyjen suunnittelussa huomioitiin osastojen erilaiset vaatimukset. Hyllykalusteisiin integroidut valot nostavat aineiston esiin ja tarjoavat kirjan valitsijalle hyvän lisävalon aineiston selailuun. Käyttäjien viihtyisyyden vuoksi eri osastoille sijoitettiin monipuolisesti mukavia istahduspaikkoja.

Asiakas logo